Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Kitti Bitterová siedma v Bratislave

Po minuloročnom finálovom umiestnení – 6.miesto, sa dokázala Kitti Bitterová, pretekárka Klubu šermu Šamorín, prebojovať do osemčlenného finále – 7. miesto aj v úvode novej olympijskej sezóny.
Memoriála Ferdinanda de Martinengo, ktorý bol pre naše pretekárky aj pretekárov úvodným turnajom olympijskej sezóny, sa zúčastnilo 65 pretekárok z 22. krajín sveta. Kitti odšermovala úvodné kolo štandardne, dokázala zvíťaziť vo všetkých zápasoch, okrem mladej Rumunky Vasile. Do hlavnej súťaže bola nasadená na 15. mieste. Zápas o postup medzi najlepších 16 pretekárok s mladou maďarskou reprezentantkou Zsoldosi zvládla bez problémov a v zápase o postup do osemčlenného finále porazila Martinu RICCI – kadetskú Majsterku Európy z roku 2017, minuloročnú šiestu a tohotoročnú siedmu z Majstrovstiev sveta junioriek. Kitti v tomto zápase podala najlepší výkon turnaja, keď súperke nenechala ani najmenšiu šancu a zvíťazila pomerom 15:8. V zápase o postup do semifinále podľahla Rakušanke Olivii Wohlgemuth veľmi tesne 13:15. Kitti už rok trénuje v Budapešti pod dohľadom trénera Marca Goncalvesa.
Vo fleurete mužov štartovalo 86 pretekárov z 18. štátov. Najlepšie z našich zašermoval Cédrik SERRI z klubu STU Bratislava, ktorý skončil tesne pred bránami štvrťfinále na 11. mieste. Medzi najlepších 32 pretekárov sa prebojoval aj Andrej KRÁLIK (28. miesto). V úvodnom kole sa dokázali presadiť všetci naši pretekári, aj mladí kadeti, ktorí sa turnaja zúčastnili v rámci prípravy na Európsky pohár do 17 rokov, ktorý bude koncom septembra v Manchestri.
V korde senioriek sa najviac darilo Regine BURSOVEJ (32. miesto) z Akadémie šermu Bratislava, ktorá o postup medzi najlepších 16 pretekárok prehrala s ukrajinkou Samko po veľmi tuhom boji najtesnejším rozdielom 14.15.

K predvedeným výkonom srdečne gratulujeme!